Edukativne infografike dostupne za preuzimanje – Dan parodontnog zdravlja 2020.


Dan parodontnog zdravlja 2020. i planirane aktivnosti karakterizira ovogodišnji slogan “Reci NE krvarenju gingive”. Cilj je podizanje svijesti javnosti o važnosti prepoznavanja krvarenja kao, nažalost, prečesto zanemarenog znaka upalnih bolesti parodonta. Edukacijom pacijenata kroz različite aktivnosti i materijale nastoji se potaknuti one koji zamjećuju simptom krvarenja da se savjetuju sa svojim stomatologom na vrijeme. Nadalje, šalje se jasna poruka da je parodontitis kronična bolest koju karakterizira nepovratni gubitak zubnih potpornih tkiva. Ako se ne liječi, može dovesti do gubitka zubi, problema s govorom, žvakanjem i estetikom te, samim time, narušava i kvalitetu života oboljelih. Edukativni materijali nastoje pacijentima pružiti i informaciju da je parodontitis itekako povezan s (narušenim) općim zdravljem. Usta nisu odvojena od ostatka tijela, a bakterije ne poznaju granice usne šupljine. Iz tog razloga, važno je reagirati preventivno i pravovremeno!
S obzirom na javnozdravstvenu situaciju, aktivnosti su ove godine isključivo u “online” formatu. Članovi Hrvatskog parodontološkog društva preveli su i prilagodili edukativne infografike za pacijente, inače djelo kreativnog grafičkog tima EFP-a. Pozivamo vas da materijale preuzmete i otisnete te podijelite sa svojim pacijentima!
Infografike su dostupne od danas u Kutku za edukaciju > Edukativne infografike, gdje također možete pronaći i druge prevedene informativne i edukativne materijale, poput Dosjea o parodontnoj bolesti ili brošure projekta Zdravlje usne šupljine i trudnoća.
Pridružite nam se u obilježavanju Dana parodontnog zdravlja! Educirajmo javnost i naše pacijente da krvarenje gingive nije simptom koji treba ignorirati!Ostavite komentar ili započnite raspravu

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.